logo

Accu: Pech oorzaak nummer 1!

De accu staat op nummer 1 als het gaat om pech onderweg. Maar wist u dat autopech vrij simpel te voorkomen is? Laat de conditie van de accu van uw auto of motorfiets preventief bij Floragarage controleren. Dit gebeurt met behulp van speciale meetapparatuur en deze preventieve accucontrole neemt niet veel meer tijd dan 15 minuten.

De accu werkt niet meer!

In de accu zit energie opgeslagen. Deze energie is onder meer nodig voor het laten werken van de startmotor. Met een lege accu werkt de startmotor niet en kan er niet gereden worden. Een accu kan leegraken door stroomverbruik ook al staat de motor uit. Een klassiek voorbeeld is het per ongeluk laten aanstaan van de autolampen. Daarnaast kan de accu door ouderdom aan vervanging toe zijn.

Levensduur accu

De accu van een auto gaat vier tot vijf jaar mee. Een minder goede, minder sterke accu geeft het mogelijk nog eerder op, een krachtige accu leeft langer. Maar elke accu gaat een keer kapot. Bij koud weer heeft de accu het een stuk moeilijker. Daarom laten accu's het bij voorkeur in de winter afweten.

Maandag t/m vrijdag van
08:30u tot 12:30u - 13.30u tot 17.00u


2024 | www.floragarage.nl | Privacyverklaring | beheer
BTW-indentificatienummer: NL002079656B95