logo

Aircoservice bij Floragarage

Aircoservice draagt er zorg voor dat de airco van uw auto optimaal blijft werken. Veel auto's en bedrijfswagens hebben een airco waardoor autorijden comfortabel en ontspannen blijft en de concentratie geen geweld wordt aangedaan. In de zomer houdt een airco uw auto lekker koel en 's winters wordt voorkomen dat de ruiten beslaan. Ook uw airco heeft onderhoud nodig. Laat deze daarom regelmatig controleren bij Floragarage.

Waarom uw airco onderhouden?

Anders dan veel mensen denken kan het aircosysteem niet zonder onderhoud. Zelfs een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Zo merkt u na enkele jaren dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Een tekort aan koudemiddel kan bovendien de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. Laat de airco in uw auto dus op tijd bijvullen.

Airco reinigen

Het is aan te raden om de airco regelmatig te reinigen. Schone filters voorkomen dat er muffe lucht in uw auto wordt geblazen. Bovendien houden ze onnodige verspreiding van schimmels en bacterien tegen die zich onherroepelijk in het filter ophouden.

Tips gebruik airco van uw auto!

Met onze tips kunt u energie besparen en de airco in goede conditie houden:
Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren zodat de meeste warmte kan vervliegen.
Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel.
Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkage door uitdroging en nare geurtjes door stilstand.
Ten slotte: laat uw airco jaarlijks controleren bij Floragarage.

Maandag t/m vrijdag van
08:30u tot 12:30u - 13.30u tot 17.00u


2024 | www.floragarage.nl | Privacyverklaring | beheer
BTW-indentificatienummer: NL002079656B95